Zákusky
Dunajské vlny
Suroviny:
TĚSTO: 200g cukru, 5 vajec, 125ml mléka, 1 rozpuštěná hera, 450g hladké mouky, 3 lžíce kakaa a 1 prášek do pečiva.
KRÉM: 1/2 l mléka, 1 a 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku, , 5 lžic cukru a 1 máslo, meruňky, 1 čokoláda
Postup:
Vajíčka vymícháme s cukrem, přidáme heru. Postupně přidáváme mouku s kakaem, práškem do pečiva a mléko. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe půlkami meruněk a upečeme. Mezitím si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladit.
Máslo si utřeme s cukrem a pak po částech vymícháme s pudinkem.
Krém pak natřeme na vychladlou buchtu a povrch posypeme strouhanou čokoládou.
Meruňkový koláč – želatina
Suroviny
4 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce práškového cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva, meruňkový džem.